Att träna och röra på sig har nog aldrig varit så populärt som det är nu. En sport som bara växer och är även mycket skonsam för kroppen är cykelsporten.

Att cykla är en syssla som har otroligt många viktiga och bra fördelar. Inte bara att man cyklar runt och är ute i naturen så tar man sig fram på ett mycket skonsamt sätt. Ser man på Vätternrundan som är ett av världens största motionslopp runt sjön Vättern, start och mål i Motala, lockar loppet tusentals cyklister som cyklar en bana på 30 mil. 30 mil är många mil på sadeln, och de flesta vill satsa på att få en tid på runt 12 timmar, vilket betyder en snitthastighet på 22 kilometer i timman. Vätternrundan är en del av fyra för att lyckas kamma hem en svensk klassiker, vilket består av Vansbrosimmet, Lidingöloppet och även Vasaloppet. Utmanande tävlingar som gör att man måste träna hårt och ta hand om in kropp – allt från fötter till insidan genom att äta rätt.

En skonsam sport

Många är det som väljer cykling just för att den är en sådan skonsam sport för kroppen och man själv kan välja vilken nivå man vill lägga sig på. Det härliga är att alla kan cykla, oavsett ålder och det även en annan anledning till att Vätternrundan är så populär och fin tävling med en stor och avslutande fest i Motala. Vad man ska tänka på är att man sak ha rätt utrustning samt att man ska vara snäll mot sin kropp. Alltid lyssna på vad den säger och tillåta ig att vila med jämna mellanrum.

 5785812-stockholm-triathlon-2013