Går det att påverka sin syn och göra den bättre? Sanningen är att det kan man faktiskt genom att äta rätt saker och få i sig rätt sorts ämnen och det gör man enklast genom att vara noga med vilken sorts kost man väljer att äta.

”En av de ögonsjukdomar det forskats mycket om är gula fläckensjukan. Gula fläcken som sitt längst bak på ögongloben är gul för att den innehåller Lutein. Växtrikets vitamin A.” läs mer om detta här.

Viktnedgång måttbandCitatet ovan handlar om hur man genom att äta blåbär kan förbättra sin syn genom att få i sig ordentligt med vitaminer och då framförallt A vitamin som finns i blåbär. En vitamin man också får genom att äta andra sorters kost såsom fisk, ägg, lever och mjölk skriver Aftonbladet, och A vitaminen är den du ska äta om du vill ha bättre syn och påverka nattblindhet som många drabbas av. Men något att lägga på minnet är att det inte bara är A vitamin som kroppen behöver för att må bra. Andra vitaminer som kroppen mår bra av är C, D och E vitamin plus antioxidanterna selen som allihop bidrar till en hälsosammare kropp och kan minska dina stressnivåer. Och även dessa går att få i sig genom sin vanliga kost, men vill man vara säker på att man får i sig alla dessa kan man också äta olika sorters kosttillskott såsom Vitaepro som innehåller allihop i ett enda tillskott, något man kan läsa om på deras hemsida: http://www.vitaepro.com.

Stark mat också bra för hälsan

Något som också kan vara intressant att veta om man är sugen på att påverka sin hälsa i positiv bemärkelse genom sin kost är de nya rönen om hur stark mat är något att föredra. Bland annat skriver Dagens Nyheter om hur forskning visar att stark mat innehållandes exempelvis chilifrukt faktiskt förlänger livet hos testpersonerna som varit med i den omfattande studie som gjorts. Så vill man bättra sin hälsa utan att hoppa på någon konstig diet är ett tips att satsa på att äta: blåbär, mycket fisk, lite kosttillskott och starkt kryddad mat – då ser du bättre, minskar stress och lever längre.