Känner du att det är dags för en ny vana, och att du skulle behöva gå ned i vikt? Du är inte ensam om att tycka så.

Det är förvirrande tider för den som vill gå ned i vikt. Alla de gamla rönen ställs på huvudet. Fett är, hävdar många, inte så farligt som man tidigare har hävdat – åtminstone inte mättat fett från exempelvis grädde.

En annan sanning som många hävdar inte stämmer är den om att man kan fortsätta äta ungefär som tidigare, bara man rör sig mer, och gå ned i vikt. Men det stämmer inte heller. Man måste lägga om kosten också för att gå ned i vikt. Det fungerar inte att tillfälligt banta, sedan äta som man gjorde innan bantningen igen, och tro att denna viktnedgång kommer att hålla i sig, vare sig man tränar mer eller ej.

Hjälp på vägen

Något som däremot fungerar för många är att ge viktnedgången en skjuts genom att först gå på diet, och sedan växla över till nya matvanor allt eftersom man närmar sig sin idealvikt. Då kan produkter från Godbalans. Godbalans är ett svenskt företag som tillverkar och säljer måltidsersättning, alltså soppor, shakes och bars för viktnedgång. Det går även att köpa paket från dem, som innehåller produkter för en månad eller mer.

God balans säljer dock inte bara produkter som man ska äta eller dricka. Företaget startades av svensk vårdpersonal, som var medvetna om att mentala faktorer också kan påverka huruvida man lyckas gå ned i vikt eller ej. Därför finns det i Godbalans’s sortiment även program för träning i t.ex. att inte känna sig hungrig (ja, hunger sitter till viss del i hjärnan) eller motverka sötsug. Alla lyckas naturligtvis inte gå ned i vikt med hjälp av Godbalans, men många gör det. Har du provat andra metoder men inte lyckats är det kanske dags att prova Godbalans.

Läs mer om Godbalans på Facebook.