I media har man nu kunnat ta del av mängder av artiklar om faran med det röda köttet och kanske kan det vara bra att införa en köttskatt – men är en skatt verkligen lösningen på problemet, eller blir det då bara en klassfråga?

Vi människor blir bara bättre och bättre på att ta hand om oss själva: det finns vitaepro.se som hjälper att stärka våra muskler och leder och det finns även ett gym i princip varje gathörn – i alla fall om man bor inne i en storstad. Så, att ta hand om sig är inte det svåraste. Mycket handlar bara om att man ska börja en ny vana. Men, vad man kan läsa om nu är att allt fler forskning pekar på att det röda köttet kanske inte är så bra för oss som vi tidigare trott.

Minska köttkonsumtionen

Aftonbladet skriver om att vi måste minska vår köttkonsumtion. Detta då kött anses nu vara lika cancerframkallande som att röka. Något som fått många köttälskare att sätta i halsen samt även låta debatten gå förbi och intala sig att de inte äter så mycket kött – och det kött de äter bra framtaget. WHO, världshälsoorganisationen har nu gått ut med en varning om de risker som finns med att äta för mycket processat kött. Vad man gått ut med är att säga att man gärna inte ska äta mer än 500 gram rött kött i veckan, och detta gäller all typ av kött – även det som är ekologiskt framtaget.