camping tältVår och sommar närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja förbereda inför säsongens camping – men vart någonstans finns landets bästa campingplatser?

Att leva friluftsliv blir allt mer populärt och camping är en av de former som ökat mest i intresse hos de friluftsintresserade, så nu när vår och sommar närmar sig i rasande fart är det hög tid att köpa friluftskläder från Active Outfit och plocka fram tälten. Om man vill campa i skog och mark vill säga. Vad som kommit att bli ännu populärare är att campa med husbil eller husvagn, speciellt sedan tv-serien Böda Camping slog igenom på stort för några år sedan.

Ökade kanalens tittare

När tv-serien Böda camping drog igång på Kanal 5 ökade tittartidsandelen med hela 5 procent, något som bland andra Dagens Media rapporterade om. Detta samtidigt som kanalens största konkurrenter tappade i tittarsiffrorna under samma period som mätningarna gjordes. Till exempel TV3:s siffror rasade med 17 procent, så att säga att Böda camping inte var ett så populärt program är alltså felaktigt. Så det är heller inte förvånande att just Böda camping är i topp på Expressens lista över Sveriges absolut bästa campingplatser som tagits fram av Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation. Men vilka platser är bättre än så? Här nedan följer ett urval av de campingplatser som anses som Sveriges bästa med högsta betyg:

  • Apelviken i Varberg – bad och friluftsliv är största fokus här eftersom hälsobrunnen Svartekällan finns här och har funnits här sedan år 1811.
  • Byske Havsbad i Skellefteå – nära till natur, bad och friluftsliv samt fiske så för den som gillar att få ut det mesta av sin campingvistelse gör klokt i att välja Byske.
  • fiskare i skymningDaftö Camping Resort i Strömstad – passar mest för den som gillar en regelrätt semester framför camping, här finns till exempel alla bekvämligheter från affär till utomhuspool och äventyrspark.
  • Gustavsviks Resorts i Örebro – här finns landets största upplevelsebad med tillhörande äventyrscenter och för den friluftsintresserade finns ädelfiske i egen fiskesjö.
  • Hafsten Resort och Camping i Uddevalla – paradiset för den som campar med husvagn då tomterna både har el och fräscha servicehus.
  • Kneippbyn Resort i Visby – vad är Gotland utan sin camping? Inte mycket och vill man få bäst upplevelse är det hit man ska ta sig med havet alldeles inpå och Sommarland för barnen med Pippis Villa Villekulla.
  • Kronocamping Böda Sand på Öland – Böda camping är känd från Kanal 5:s tv-serie med samma namn och här trivs den som trivs vid milslång sandstand och nära till natur och dans.

Att tänka på inför camping

Något som är viktigt att lägga på minnet inför en campingsemester är att det finns flera alternativ när det kommer till boende. Väljer man ovanstående alternativ passar sig bäst att bo i husbil eller husvagn, men självklart kan man alltid tälta på campingområdena också. Kom då bara ihåg att boka rätt sorts plats, tomterna kostar olika beroende på vilken typ av boende man väljer att campa på.